Tid + Handling = Helhetlig helseledelse

Er du en leder innen helse- og omsorgssektoren? Da er du hjertelig velkommen til en praktisk og inspirerende fagdag som er skreddersydd for deg og din sektor. På fagdagen vil vi dele praktiske råd, nyttige tips og verktøy som kan hjelpe deg å møte utfordringene som helse- og omsorgssektoren står overfor på en bedre måte.

Meld deg på kurset
Dette kurset er fullt, men du kan melde deg på interesseliste for å motta en e-post når kurset er tilgjengelig igjen.
Meld deg på kurset
Dette kurset er over, men du kan melde deg på interesseliste for å motta en e-post når kurset er tilgjengelig igjen.
Tid + Handling = Helhetlig helseledelseLogo for KS Agenda

Det kan være en ensom posisjon å være leder hvor du må tenke strategisk, operativt og helhetlig. Fremtidens tjenester krever riktig kompetanse, kapasitet i tjenesten og bærekraftig drift. Rekruttering og systemisk oppgaveløsning er viktige fokusområder. Samarbeid på tvers av sektorer er nødvendig, og samhandlingskompetanse er avgjørende for å håndtere utfordringene.

KS-Konsulents helhetlige modell for kommunale helse- og omsorgstjenester tar med alle viktige deler av tjenesten og gir et realistisk bilde av utfordringene. Modellen inkluderer viktige områder som må fokuseres på, samt nyttige verktøy for ledere for å sette dem ut i praksis.

Den legger spesiell vekt på tjenestetildeling og hjelper med å sette retning og prioritere innsats. Digitalisering, teknologi og bruk av kunstig intelligens er nødvendige aspekter som vil hjelpe innbyggerne med å opprettholde sin selvstendighet og bo hjemme lenger.

Modellen vektlegger samarbeid med brukere og deres pårørende, samt samarbeid mellom ulike deler av helsevesenet for å sikre bedre pasientflyt.

Noen kommuner har jobbet målrettet med å tenke og handle helhetlig, bl.a. Brønnøy og Alstahaug kommune. På fagdagen vil du få høre om ulike kommuners suksesshistorier og ta med deg deres erfaringer hjem til din egen kommune.

I tillegg til konkrete råd og verktøy, vil fagdagen også tilby et underholdende og tankevekkende innslag fra komiker, samfunnsobservatør og vitenskapsformidler Harald Eia. Han vil gi oss innsikt i vår menneskelige psykologi og arbeidsglede på en inspirerende måte.

Fagdagen vil gi deg en god blanding av faglig innsikt, praktiske verktøy, inspirasjon og nye perspektiver. Bli bedre rustet til å møte utfordringene med frisk tenkning og handlekraft!

I foredraget "Sånn er Norge" gir Harald Eia et annerledes perspektiv på samfunnet og arbeidslivet.

Foredraget og gjennomføringen til Harald Eia var helt topp. Treffsikkert og relevant foredrag, og veldig fint framført.

Erlend Bjørnestad, Politiets Fellesforbund Sør-Vest

* Finn mer informasjon om innholdet i fagdagen ved å klikke på fanen "Program» og «Foredragsholdere».

Målgruppe

Ledere, rådgivere og andre som har ansvar for gjennomføring av endring/innovasjon/utviklingsprosesser i egen virksomhet innen helse og omsorg

Formål

Du vil bli bedre rustet til å håndtere de utfordringene som helse- og omsorgssektoren møter, og føle deg mer sikker i din forståelse av den komplekse virkeligheten.

Nyttig informasjon

Er du ikke tilgjengelig til å delta på fagdagen den 12.desember, vil du få tilgang til en personlig link med opptak i etterkant. Linken vil være tilgjengelig i ca. fire uker. Det er kun de som er påmeldt fagdagen som vil få tilgang til link med opptaket.

NB! Vennligst merk at dette kurset er kun for den enkelte deltakeren som har meldt seg på. Alle deltakere må registrere seg, uavhengig av om du deltar individuelt eller i gruppe.

OU-midler

Kurset er forhåndsgodkjent for OU-midler og man kan sende inn refusjonskrav til www.ks.no/ou-refusjon. Refusjonskrav sendes først etter faktura er mottatt.

PROGRAM

 • Kl. 09:00-09:50 Helhetsmodellen – nøkkelen til en bedre arbeidshverdag for ledere v/Stephanie Helland og Geir Johan Hansen, seniorrådgivere KSK
 • Kl. 09:50-10:00 Pause
 • KL. 10:00-10:45 Hvordan få tid til handling? Suksesshistorier fra ulike kommuner
  • Nyskaping, nytenking, forebyggende innsats og fremtidens helsestasjon! v/Brønnøy kommune
  • Slik har vi lykkes! v/Alstahaug kommune
  • Suksesshistorier fra ulike kommuner (kommer på programmet snart)
 • Kl. 10:45-10:55 Benstrekk
 • Kl. 10:55-11:30 10 gode tips for å iverksette helhetsmodellen i praksis v/Stephanie Helland og Geir Johan Hansen, seniorrådgivere KSK
 • Kl. 11:30-12:00 Lunsj
 • Kl. 12:00-13:00 Sånn er Norge v/Harald Eia, samfunnsobservatør, vitenskapsformidler og komiker

*Det tas forbehold om at det kan komme endringer i programmet

MENNESKELIG INNSIKT MED HARALD EIA

Oppdag Harald Eias lidenskap for kunnskap og humor, som skaper en harmonisk forening av innsikt og latter. Med over 30 år med erfaring som vitenskapsformidler og komiker, inspirerer han til positiv endring og effektiv organisatorisk utvikling.

«SÅNN ER NORGE»

Hva er forklaringen på Norges utrolige suksess?

 • Hvorfor er nordmenn verdens mest fornøyde mennesker – og arbeidstakere?
 • Hvorfor er det så vanskelig for oss å se hva som skal til for å skape et godt samfunn og en god arbeidsplass?
 • I dette foredraget vil du få nyttig innsikt i hva som skal til for at du og andre skal trives på jobb. Det er ikke fruktkurv, kaffemaskin og gratis massasje, for å si det sånn.

Et foredrag med Harald gir deg:

 • Kunnskap om hva som skal til for å skape samhold og tillit
 • Innsikt i hva som kan ødelegge vår evne og lyst til å samarbeide
 • Nyttig og inspirerende innsikt i vår vidunderlige menneskelige psykologi

Harald Eia holder et morsomt og inspirerende foredrag på fagdagen den 12.desember

Stephanie Helland

Stephanie Helland

Foredragsholder
Stephanie HellandStephanie Helland

Stephanie Helland

Foredragsholder

Stephanie arbeider med tjenesteutvikling og omstilling innen helse og omsorg. Hennes arbeidsområder strekker seg fra tjenestedesign, kompetanseutvikling, brukermedvirkning, pasientsikkerhet og kvalitetssikring av tjenestene, til lederutvikling og organisasjonsutvikling innen alle tjenesteområder. Hun er også fagansvarlig for helse og velferd samt innovasjon og tjenestedesign i KSK.

Stephanie har arbeidet med leder- og organisasjonsutvikling, omstilling og heltidskultur i flere kommuner og prosesser.

Hun er blant annet medforfatter til "Introduksjon til tjenestedesign", som er den første norske boken om tjenestedesign og har flere års erfaring som leder i kommunal sektor, og har kurset rundt 400 ledere fra offentlig sektor i tjenestedesign. Stephanie har også medvirket i utforming og utvikling av veiledningsheftet til Helsedirektoratet «Leve hele livet» og har hatt et samarbeid med FAFO på et FOU oppdrag fra KS hvor man ser nærmere på “Kommunens utlysningspraksis er en barriere for heltidskultur” FOU som ble levert i august 2021 på Arendalsuka.  

Geir Johan Hansen

Geir Johan Hansen

Foredragsholder
Geir Johan HansenGeir Johan Hansen

Geir Johan Hansen

Foredragsholder

Geir Johan Hansen er en av nestorene i Norge når det gjelder utvikling og implementering av heltidskultur. Siden 2012 har Geir Johan jobbet med konkrete oppdrag relatert til tema heltidskultur og bemanningsledelse både i regionale satsninger og i enkeltkommuner. Han ledet 7 landsomfattende kommunale nettverk i KMD sin satsning «Saman om ein betre kommune» på samme tema, med utgangspunkt i en kobling mot sykefraværsutfordringer og kompetansemobilisering.

Høsten 2019 ledet han et utviklingsprosjekt på oppdrag fra Helsedirektoratet der det ble utviklet en veileder for regionale aktører som bistår kommunene i sin satsning av Kvalitetsreformen «Leve Hele livet», der fokus fra rådgivers side har vært «helhet og sammenheng».

Harald Eia

Harald Eia

Foredragsholder
Harald EiaHarald Eia

Harald Eia

Foredragsholder

Harald Eia, en folkekjær komiker, forfatter og dedikert vitenskapsformidler, har gjort seg bemerket gjennom et mangfold av kreative og tankevekkende prosjekter. Med en unik evne til å kombinere humor og innsikt, har han truffet hjertene til det norske publikummet gjennom en rekke TV-programmer, inkludert "Hjernevask", "Brille", og NRK-serien "Sånn er Norge". Gjennom disse programmene har Harald Eia ikke bare underholdt, men også utfordret og inspirert seerne med nye og overraskende innsikter i menneskelig atferd og samfunnsmessige spørsmål.

Utdannet som sosiolog fra Universitetet i Oslo, har Harald Eia alltid hatt en lidenskap for å utforske kompleksiteten i menneskelig samhandling. Han har brukt sin kunnskap og erfaring til å produsere over 200 TV-programmer for både NRK, TVNorge/Discovery, Schibsted og TV2, samt å være vert for en rekke populære podcaster og skrive flere bestselgende bøker innen populærvitenskap.

Informasjon om digitale kurs:

 • Kurset vil bli gjennomført på Teams eller Zoom.
 • Du vil motta nærmere beskjed og link etter hvert som kursdagen nærmer seg.  

Har du spørsmål eller trenger support?

Dette er et fysisk kurs. Det som er inkludert i prisen er deltakeravgift og lunsj. Det er ikke inkludert kostnader til middag, reise, overnatting og andre personlige utgifter.

Har du spørsmål eller trenger support?

Har du spørsmål eller trenger support?

Overnatting

Dersom du har behov for hotell i forbindelse med kurset har vi følgende hotellavtale du kan benytte deg av KS Agenda sin hotellavtale. Trykk på linken for å se kapasitet og tilgjengelighet.

NB! Rommet gjøres opp direkte av deltaker på hotellet

Påmeldingen er bindende.

Ved avbestillinger/endringer:

 • Inntil 3 uker før kurs-/konferansestart krediteres beløpet i sin helhet
 • Mindre enn 3 uker før kurs-/konferansestart gis ingen refusjon av deltakeravgiften og måltider

Avbestilling gjøres skriftlig til info@ksagenda.no.

Det tas forbehold om nok antall påmeldte for at kurset skal gå.

1 uke før kurset vil du motta detaljer om oppmøte. Dersom du ikke mottar denne informasjonen ber vi deg om å ta kontakt med oss per telefon eller e-post.

Kursregistrering gjelder kun for deltageren som er meldt på.

Det tas forbehold om programendringer.

OU-fondet er kommunesektorens opplærings- og utviklingsmidler som skal brukes til «arbeidsgiverrelatert ledelsesutvikling», hvor målgruppen er ledere.

Kommuner, fylkeskommuner og bedrifter som er en del av denne ordningen vil kunne få refundert deltakeravgiften på kurs og seminarer som tilfredsstiller definisjonen «arbeidsgiverrelatert ledelsesutvikling».

Det gjøres oppmerksom på at OU-midlene KUN dekker deltakeravgiften. Eventuelle kostnader knyttet til reise og opphold må dekkes av den enkelte deltaker selv.

Dette kurset er omfattet av ordningen om forhåndsgodkjente kurs hvor det ikke skal søkes om støtte fra OU-midlene. Det skal bare sendes inn refusjonskrav når man har mottatt faktura for kursavgiften.  Vi refunderer ikke registreringsbekreftelser.  

Skjema for refusjon finner man på https://www.ks.no/ou-refusjon. Faktura for kurset må være vedlagt i refusjonskravet. Bekreftelse på påmelding refunderes ikke. Vær obs på at MVA ikke er refusjonsberettiget.

Viktig! Er det flere deltagere fra en kommune/fylkeskommune/virksomhet på et kurs, skal det sendes inn ett samlet refusjonskrav for alle deltakerne

For at du skal få dekket forhåndsgodkjente OU-midler, kan kun 50% av kursplassene fylles opp med deltakere fra samme kommune. Den gjeldende kommunen kan gjerne få flere kursplasser, men må da betale full pris for de ekstra plassene som er over denne grensen.

Oslo kommune og privatpersoner kan IKKE søke om støtte fra dette fondet.

Du kan også lese mer om OU-midler her.

Ledige plasser
Få ledige plasser
Fullt

Tid + Handling = Helhetlig helseledelse

12
Dec
 
2024
 
kl.
09:00
-
13:00
12
Dec
 - 
12
Dec
 
2024
 
kl.
09:00
-
13:00
Digitalt kurs
Tid + Handling = Helhetlig helseledelse
Helse og velferd
2500
,- (mva-fritt)
,- (ekskl. mva)
,- (inkl. mva.)
Kursavgiften er 100% subsidiert
Har du spørsmål om kurset? Kontakt oss.
Dette kurset er fullt. Legg inn e-posten din i feltet nedenfor dersom du ønsker å få beskjed når kurset er tilgjengelig igjen.
Supert! Vi sender deg en e-post når kurset er tilgjengelig igjen.
Ånei, noe gikk galt med innsendingen.
Har du spørsmål om kurset? Kontakt oss.
Dette kurset er over. Legg inn e-posten din i feltet nedenfor dersom du ønsker å få beskjed når kurset er tilgjengelig igjen.
Har du spørsmål om kurset? Kontakt oss.
Supert! Vi sender deg en e-post når kurset er tilgjengelig igjen.
Ånei, noe gikk galt med innsendingen.

Relevante kurs

Se alle kurs
Det er dessverre ingen andre tilgjengelige kurs innen denne kategorien, men se gjerne vår oversikt over alle våre kurs.
Meld deg på kursetMeld deg på kurset
Tid + Handling = Helhetlig helseledelse
12
Dec
 
2024
 
kl.
09:00
-
13:00
12
Dec
 - 
12
Dec
 
2024
 
kl.
09:00
-
13:00