Midlertidig ansettelse
Kurset vil gjøre deltakerne i stand til å vurdere når det skal benyttes midlertidige ansettelser i stedet for fast ansettelse. I tillegg skal deltakerne kunne håndtere krav om økt og fast stilling etter 3- årsreglene.
Offentlig sektor benytter midlertidige ansettelser i svært stor grad, og det reises jevnlig krav om økt eller fast stilling fra midlertidig ansatte i kommunene. Kurset gir en grundig gjennomgang av hjemlene for midlertidig ansettelse og konkretiserer når hjemlene kan og skal benyttes. Det vil også gjøres en gjennomgang av hvem som kan reise krav og hvordan disse skal behandles. Det vil bli rom for diskusjoner og mer konkrete problemstillinger underveis.
Målgruppe for kurset
Ledere og andre som ansetter og arbeider med ansettelsesprosesser
Formål med kurset
Hvordan kan kommunen bruke midlertidige ansatte?
Hvordan er reglene og vilkårene for å kunne bruke midlertidige ansettelser?
Hva er et gyldig grunnlag for midlertidig ansettelse?
OU-midler
Kurset er forhåndsgodkjent for OU-midler og man kan sende inn refusjonskrav til www.ks.no/ou-refusjon. Refusjonskrav sendes først etter faktura er mottatt.
NB! For at du skal få dekket forhåndsgodkjente OU-midler, kan kun 50% av kursplassene fylles opp med deltakere fra samme kommune. Den gjeldende kommunen kan gjerne få flere kursplasser, men må da betale full pris for de ekstra plassene som er over denne grensen.
NB! Vennligst merk at dette kurset er kun for den enkelte deltakeren som har meldt seg på. Alle deltakere må registrere seg, uavhengig av om du deltar individuelt eller i gruppe.
Kl. 09:00 Velkommen
- Forholdet mellom faste og midlertidige ansettelser
- Grunnlaget for midlertidige ansettelser
- Samarbeidet med tillitsvalgte
Kl. 12:00 Lunsj
Kl. 12:45
- Gjennomgang av vilkårene for tre- og fireårs regelen med konkrete eksempler fra domstolene
- Drøfting av konkrete problemstillinger
Kl. 15:00 Avslutning
Karoline Bjerke Wangberg
Karoline Bjerke Wangberg er advokat og partner i advokatfirmaet Wangberg Wiik. Hun har bred erfaring fra kommunal sektor, herunder som juridisk rådgiver og advokat i Vefsn kommune og HR-jurist i Indre Østfold kommune. I tillegg har hun jobbet som advokat i privat sektor innen flere fagområder. Hun har også etablert og drevet egne advokat- og konsulentfirmaer.
Karoline arbeider særlig mot kommuner, små bedrifter og gründere. Hun har spesialisert seg innen kommunalrett, spesiell forvaltningsrett, arbeidsrett og avtalerett, og bistår også privatklienter.
Karoline har mastergrad i rettsvitenskap i 2009 med spesialisering i kommunalrett, odels -og åsetesrett og selskapsrett.
Informasjon om digitale kurs:
- Kurset vil bli gjennomført på Teams eller Zoom.
- Du vil motta nærmere beskjed og link etter hvert som kursdagen nærmer seg.
Har du spørsmål eller trenger support?
- E-post: info@ksagenda.no
- Telefon: 24 13 28 00
Dette er et fysisk kurs. Det som er inkludert i prisen er deltakeravgift og lunsj. Det er ikke inkludert kostnader til middag, reise, overnatting og andre personlige utgifter.
Har du spørsmål eller trenger support?
- E-post: info@ksagenda.no
- Telefon: 24 13 28 00
Dersom du har behov for hotell i forbindelse med kurset har vi følgende hotellavtale du kan benytte deg av KS Agenda sin hotellavtale. Trykk på linken for å se kapasitet og tilgjengelighet.
NB! Rommet gjøres opp direkte av deltaker på hotellet
Påmeldingen er bindende.
Ved avbestillinger/endringer:
- Inntil 3 uker før kurs-/konferansestart krediteres beløpet i sin helhet
- Mindre enn 3 uker før kurs-/konferansestart gis ingen refusjon av deltakeravgiften og måltider
Avbestilling gjøres skriftlig til info@ksagenda.no.
Det tas forbehold om nok antall påmeldte for at kurset skal gå.
1 uke før kurset vil du motta detaljer om oppmøte. Dersom du ikke mottar denne informasjonen ber vi deg om å ta kontakt med oss per telefon eller e-post.
Kursregistrering gjelder kun for deltageren som er meldt på.
Det tas forbehold om programendringer.
OU-fondet er kommunesektorens opplærings- og utviklingsmidler som skal brukes til «arbeidsgiverrelatert ledelsesutvikling», hvor målgruppen er ledere.
Kommuner, fylkeskommuner og bedrifter som er en del av denne ordningen vil kunne få refundert deltakeravgiften på kurs og seminarer som tilfredsstiller definisjonen «arbeidsgiverrelatert ledelsesutvikling».
Det gjøres oppmerksom på at OU-midlene KUN dekker deltakeravgiften. Eventuelle kostnader knyttet til reise og opphold må dekkes av den enkelte deltaker selv.
Dette kurset er omfattet av ordningen om forhåndsgodkjente kurs hvor det ikke skal søkes om støtte fra OU-midlene. Det skal bare sendes inn refusjonskrav når man har mottatt faktura for kursavgiften. Vi refunderer ikke registreringsbekreftelser.
Skjema for refusjon finner man på https://www.ks.no/ou-refusjon. Faktura for kurset må være vedlagt i refusjonskravet. Bekreftelse på påmelding refunderes ikke. Vær obs på at MVA ikke er refusjonsberettiget.
Viktig! Er det flere deltagere fra en kommune/fylkeskommune/virksomhet på et kurs, skal det sendes inn ett samlet refusjonskrav for alle deltakerne
For at du skal få dekket forhåndsgodkjente OU-midler, kan kun 50% av kursplassene fylles opp med deltakere fra samme kommune. Den gjeldende kommunen kan gjerne få flere kursplasser, men må da betale full pris for de ekstra plassene som er over denne grensen.
Oslo kommune og privatpersoner kan IKKE søke om støtte fra dette fondet.
Du kan også lese mer om OU-midler her.