Ta kontroll over ChatGPT i skolen

Utviklingen av ChatGPT går raskere enn skolen klarer å henge med. Hvordan kan vi ta kontroll over hvordan ChatGPT blir brukt i skolen? Dette kurset vil gi deg svar på hvordan ChatGPT kan være et nyttig verktøy for både elever og lærere. Odin Nøsen er kursholder og vil fortelle om suksessoppskriften fra Randabergskolen.

Meld deg på kurset
Dette kurset er fullt, men du kan melde deg på interesseliste for å motta en e-post når kurset er tilgjengelig igjen.
Meld deg på kurset
Dette kurset er over, men du kan melde deg på interesseliste for å motta en e-post når kurset er tilgjengelig igjen.
Ta kontroll over ChatGPT i skolenLogo for KS Agenda

Odin Nøsen forteller om kurset

Kunstig intelligens, i form av språkmodeller, har i 2023 ramlet inn i undervisningssektoren og utfordret mange sider i både teori og praksis i sektoren. Nå er det på tide å ta kontroll over hvordan ChatGPT blir brukt i skolen, og det handler ikke om forbud. Både elever og lærere må selv oppleve og forstå hva språkmodeller er for å forstå når de kan og bør bruke det, og når de ikke skal gjøre det.

Lærere og skoleledere trenger å ta gode grep for å styre bruken av denne teknologien, og sette det inn rammer som gjør den til et nyttig verktøy for både elever og lærere. For å komme dit er det nødvendig å forstå hva en språkmodell er og hvordan den virker, både i teori og i praksis. Uten dette vil all bruk, fritt eller begrenset, være tilfeldig og både lærere og elever vil gjøre feil.

Dette kurset vil veilede deg praktisk gjennom hvordan en språkmodell virker og gi deg konkrete råd om hvordan du kan bruke denne teknologien i ditt eget arbeid som lærer. Du vil se hvordan språkmodeller kan være en fagressurs, et utjevnende verktøy, gi bedre tilpasset læring, medvirkning og engasjement - og hvordan du unngår fusk og fanteri.

Randaberg kommune har lenge vært fremoverlent i bruk av teknologi både for elever og lærere. Odin Nøsen har stått i spissen for denne utviklingen og har laget tjenesten “AI i Randabergskolen” som var den første løsningen til bruk i skolen. Du vil få mange gode og konkrete tips til hvordan du kan ta kontroll over ChatGPT i din skole, ledet an av vår kursholder Odin Nøsen.

Målgruppe

Lærere, skoleledere og skoleeiere

Formålet med kurset

Målet med kurset er at du etterpå vet hvordan en språkmodell virker, og at du ut fra dette kan bruke denne i undervisning på en god måte.

NB! Vennligst merk at dette kurset er kun for den enkelte deltakeren som har meldt seg på. Alle deltakere må registrere seg, uavhengig av om du deltar individuelt eller i gruppe.

Program

 • 0830-0900 Digital mingling og teknisk sjekk
 • 0900-0915 Velkommen
 • 0915-1000 Hva er kunstig intelligens? Hva er en språkmodell og hvordan virker den?
 • 1000-1015 Digital kaffepause / Småprat med Marvin
 • 1015-1100 Fusk og fanteri
 • 1100-1115 Digital kaffepause / Småprat med Sokrates
 • 1115-1200 Hvorfor er språkmodeller et positivt bidrag til undervisningssektoren?
 • 1200-1230 Digital lunsj
 • 1230-1315 Hvordan får du språkmodeller inn i klasserommet ditt?
 • 1315-1330 Digital kaffepause / Vi leser høflige (humoristiske) brev
 • 1330-1430 En praktisk workshop til ulike skoleslag, fag og situasjoner.
 • 1430-1500 Tid til alt som ikke er spurt om eller svart på, og en kort evaluering av samlingen

I hver økt blir det praktisk utprøving av teknologien underveis, i tillegg til konkrete tips og råd. Vi jobber sammen i Teams hele tiden.

Deltakerne vil få tilgang til alt materiell som blir brukt i løpet av kursdagen.

I tillegg vil kursdeltakerne få en ukes tilgang til AI Randabergskolen i etterkant av kurset.

Odin Nøsen

Odin Nøsen

Foredragsholder
Odin NøsenOdin Nøsen

Odin Nøsen

Foredragsholder

Odin Nøsen bor i Stavanger og er til daglig rådgiver for skole hos kommunalsjef for oppvekst i Randaberg kommune. Han har tidligere vært IT-konsulent, lærer og skoleleder, og har bred praktisk erfaring med en rekke ulike IT-løsninger både i klasserommet og på serverrommet.

Randaberg kommune har lenge vært fremoverlent i bruk av teknologi både for elever og lærere, og var første kommune som begynte å bruke Google Apps for Education (som det het i 2011) og Chromebooker (2014) for alle lærere og elever. Våren 2023 laget Odin tjenesten “AI i Randabergskolen” som den første løsningen til bruk i skolen. I denne nettressursen får alle lærere og elever tilgang til OpenAI sine språkmodeller og opplæring i hvordan de skal bruke dem på en god måte i skolearbeidet.

Informasjon om digitale kurs:

 • Kurset vil bli gjennomført på Teams eller Zoom.
 • Du vil motta nærmere beskjed og link etter hvert som kursdagen nærmer seg.  

Har du spørsmål eller trenger support?

Dette er et fysisk kurs. Det som er inkludert i prisen er deltakeravgift og lunsj. Det er ikke inkludert kostnader til middag, reise, overnatting og andre personlige utgifter.

Har du spørsmål eller trenger support?

Overnatting

Dersom du har behov for hotell i forbindelse med kurset har vi følgende hotellavtale du kan benytte deg av KS Agenda sin hotellavtale. Trykk på linken for å se kapasitet og tilgjengelighet.

NB! Rommet gjøres opp direkte av deltaker på hotellet

Påmeldingen er bindende.

Ved avbestillinger/endringer:

 • Inntil 3 uker før kurs-/konferansestart krediteres beløpet i sin helhet
 • Mindre enn 3 uker før kurs-/konferansestart gis ingen refusjon av deltakeravgiften og måltider

Avbestilling gjøres skriftlig til info@ksagenda.no.

Det tas forbehold om nok antall påmeldte for at kurset skal gå.

1 uke før kurset vil du motta detaljer om oppmøte. Dersom du ikke mottar denne informasjonen ber vi deg om å ta kontakt med oss per telefon eller e-post.

Kursregistrering gjelder kun for deltageren som er meldt på.

Det tas forbehold om programendringer.

OU-fondet er kommunesektorens opplærings- og utviklingsmidler som skal brukes til «arbeidsgiverrelatert ledelsesutvikling», hvor målgruppen er ledere.

Kommuner, fylkeskommuner og bedrifter som er en del av denne ordningen vil kunne få refundert deltakeravgiften på kurs og seminarer som tilfredsstiller definisjonen «arbeidsgiverrelatert ledelsesutvikling».

Det gjøres oppmerksom på at OU-midlene KUN dekker deltakeravgiften. Eventuelle kostnader knyttet til reise og opphold må dekkes av den enkelte deltaker selv.

Dette kurset er omfattet av ordningen om forhåndsgodkjente kurs hvor det ikke skal søkes om støtte fra OU-midlene. Det skal bare sendes inn refusjonskrav når man har mottatt faktura for kursavgiften.  Vi refunderer ikke registreringsbekreftelser.  

Skjema for refusjon finner man på https://www.ks.no/ou-refusjon. Faktura for kurset må være vedlagt i refusjonskravet. Bekreftelse på påmelding refunderes ikke. Vær obs på at MVA ikke er refusjonsberettiget.

Viktig! Er det flere deltagere fra en kommune/fylkeskommune/virksomhet på et kurs, skal det sendes inn ett samlet refusjonskrav for alle deltakerne

For at du skal få dekket forhåndsgodkjente OU-midler, kan kun 50% av kursplassene fylles opp med deltakere fra samme kommune. Den gjeldende kommunen kan gjerne få flere kursplasser, men må da betale full pris for de ekstra plassene som er over denne grensen.

Oslo kommune og privatpersoner kan IKKE søke om støtte fra dette fondet.

Du kan også lese mer om OU-midler her.

Ledige plasser
Få ledige plasser
Fullt

Ta kontroll over ChatGPT i skolen

9
Jan
 
2024
 
kl.
09:00
-
15:00
9
Jan
 - 
9
Jan
 
2024
 
kl.
09:00
-
15:00
Digitalt kurs
Ta kontroll over ChatGPT i skolen
Skole og oppvekst
5500
,- (mva-fritt)
,- (ekskl. mva)
,- (inkl. mva.)
Kursavgiften er 100% subsidiert
Har du spørsmål om kurset? Kontakt oss.
Dette kurset er fullt. Legg inn e-posten din i feltet nedenfor dersom du ønsker å få beskjed når kurset er tilgjengelig igjen.
Supert! Vi sender deg en e-post når kurset er tilgjengelig igjen.
Ånei, noe gikk galt med innsendingen.
Har du spørsmål om kurset? Kontakt oss.
Dette kurset er over. Legg inn e-posten din i feltet nedenfor dersom du ønsker å få beskjed når kurset er tilgjengelig igjen.
Har du spørsmål om kurset? Kontakt oss.
Supert! Vi sender deg en e-post når kurset er tilgjengelig igjen.
Ånei, noe gikk galt med innsendingen.
Meld deg på kursetMeld deg på kurset
Ta kontroll over ChatGPT i skolen
9
Jan
 
2024
 
kl.
09:00
-
15:00
9
Jan
 - 
9
Jan
 
2024
 
kl.
09:00
-
15:00