Prateroboter i skolen – Hva – Hvordan – Hvorfor?
Utviklingen av kunstig intelligens har skutt fart de siste årene, og det kan være utfordrende å holde oversikt. Hvordan kan vi best utnytte prateroboter i skolen? Denne fagdagen gir deg løsningen! Lær hvordan prateroboter kan bli et verdifullt verktøy for både elever og lærere. Odin Nøsen vil dele suksessoppskriften fra Randabergskolen.
Prateroboter, i form av språkmodeller, har i 2023 ramlet inn i undervisningssektoren og utfordret mange sider i både teori og praksis i skolen. Nå er det på tide å ta kontroll over hvordan språkmodeller blir brukt i skolen, og det handler ikke om forbud. Både elever og lærere må selv oppleve og forstå hva språkmodeller er for å forstå når de kan og bør bruke det, og når de ikke skal gjøre det.
Lærere og skoleledere trenger å ta gode grep for å styre bruken av denne teknologien, og sette det inn rammer som gjør den til et nyttig verktøy for både elever og lærere. For å komme dit er det nødvendig å forstå hva en språkmodell er og hvordan den virker, både i teori og i praksis. Uten dette vil all bruk, fritt eller begrenset, være tilfeldig og både lærere og elever vil gjøre feil.
Denne fagdagen vil veilede deg praktisk gjennom hvordan en språkmodell virker og gi deg konkrete råd om hvordan du kan bruke denne teknologien i ditt eget arbeid som lærer. Du vil se hvordan språkmodeller kan være en fagressurs, et utjevnende verktøy, gi bedre tilpasset læring, medvirkning og engasjement - og hvordan du unngår fusk og fanteri.
Randaberg kommune har lenge vært fremoverlent i bruk av teknologi både for elever og lærere. Odin Nøsen har stått i spissen for denne utviklingen og har laget tjenesten “KI i Randabergskolen” som var den første løsningen til bruk i skolen. Du vil få mange gode og konkrete tips til hvordan du kan ta kontroll over prateroboter i din skole, ledet an av vår kursholder Odin Nøsen.
*I etterkant av fagdagen vil du få tilgang til gode verktøy som du kan ta ibruk umiddelbart i din skolehverdag.
Målgruppe
Lærere, skoleledere, skoleeiere og IKT-ansvarlige. Fagdagen er også åpent for alle som har interesse av temaet.
Formålet med fagdagen
Målet med fagdagen er at du etterpå vet hvordan en språkmodell virker, og at du ut fra dette kan bruke denne i undervisning på en god måte.
Nyttig informasjon
Er du ikke tilgjengelig til å delta på fagdagen den 13.februar, vil du få tilgang til en personlig link med opptak i etterkant. Linken vil være tilgjengelig i ca. fire uker. Det er kun de som er påmeldt fagdagen som vil få tilgang til link med opptaket.
NB! Vennligst merk at dette kurset er kun for den enkelte deltakeren som har meldt seg på. Alle deltakere må registrere seg, uavhengig av om du deltar individuelt eller i gruppe.
- Kl. 09:00-09:50 HVA er en språkmodell og hvordan virker den?
- Kl. 09:50-10:00 Pause
- KL. 10:00-10:45 HVORFOR er språkmodeller et positivt bidrag til undervisningssektoren?
- Kl. 10:45-11:00 Benstrekk
- Kl. 11:00-11:50 HVORDAN får du språkmodeller inn i klasserommet ditt? 7 gode grep for å bruke prateroboter på en fornuftig og trygg måte.
- Kl. 11:50-12:00 FAQ; få svar på det du lurer på
*Det tas forbehold om at det kan komme endringer i programmet
Odin Nøsen
Odin Nøsen bor i Stavanger og er til daglig rådgiver for skole hos kommunalsjef for oppvekst i Randaberg kommune. Han har tidligere vært IT-konsulent, lærer og skoleleder, og har bred praktisk erfaring med en rekke ulike IT-løsninger både i klasserommet og på serverrommet.
Randaberg kommune har lenge vært fremoverlent i bruk av teknologi både for elever og lærere, og var første kommune som begynte å bruke Google Apps for Education (som det het i 2011) og Chromebooker (2014) for alle lærere og elever. Våren 2023 laget Odin tjenesten “KI i Randabergskolen” som den første løsningen til bruk i skolen. I denne nettressursen får alle lærere og elever tilgang til ulike språkmodeller fra OpenAI, Google, Meta og Anthropic og opplæring i hvordan de skal bruke dem på en god måte i skolearbeidet.
Informasjon om digitale kurs:
- Kurset vil bli gjennomført på Teams eller Zoom.
- Du vil motta nærmere beskjed og link etter hvert som kursdagen nærmer seg.
Har du spørsmål eller trenger support?
- E-post: info@ksagenda.no
- Telefon: 24 13 28 00
Dette er et fysisk kurs. Det som er inkludert i prisen er deltakeravgift og lunsj. Det er ikke inkludert kostnader til middag, reise, overnatting og andre personlige utgifter.
Har du spørsmål eller trenger support?
- E-post: info@ksagenda.no
- Telefon: 24 13 28 00
Informasjon om digitale kurs:
- Kurset vil bli gjennomført live via Vimeo
- Du vil motta en en personlig link dagen før fagdagen
Er du ikke tilgjengelig til å delta på fagdagen den 13.februar, vil du få tilgang til en personlig link med opptak i etterkant. Linken vil være tilgjengelig i ca. fire uker. Det er kun de som er påmeldt fagdagen som vil få tilgang til link med opptaket.
NB! Vennligst merk at dette kurset er kun for den enkelte deltakeren som har meldt seg på. Alle deltakere må registrere seg, uavhengig av om du deltar individuelt eller i gruppe.
Har du spørsmål eller trenger support?
- E-post: info@ksagenda.no
- Telefon: 24 13 28 00
Dersom du har behov for hotell i forbindelse med kurset har vi følgende hotellavtale du kan benytte deg av KS Agenda sin hotellavtale. Trykk på linken for å se kapasitet og tilgjengelighet.
NB! Rommet gjøres opp direkte av deltaker på hotellet
Påmeldingen er bindende.
Ved avbestillinger/endringer:
- Inntil 3 uker før kurs-/konferansestart krediteres beløpet i sin helhet
- Mindre enn 3 uker før kurs-/konferansestart gis ingen refusjon av deltakeravgiften og måltider
Avbestilling gjøres skriftlig til info@ksagenda.no.
Det tas forbehold om nok antall påmeldte for at kurset skal gå.
1 uke før kurset vil du motta detaljer om oppmøte. Dersom du ikke mottar denne informasjonen ber vi deg om å ta kontakt med oss per telefon eller e-post.
Kursregistrering gjelder kun for deltageren som er meldt på.
Det tas forbehold om programendringer.
OU-fondet er kommunesektorens opplærings- og utviklingsmidler som skal brukes til «arbeidsgiverrelatert ledelsesutvikling», hvor målgruppen er ledere.
Kommuner, fylkeskommuner og bedrifter som er en del av denne ordningen vil kunne få refundert deltakeravgiften på kurs og seminarer som tilfredsstiller definisjonen «arbeidsgiverrelatert ledelsesutvikling».
Det gjøres oppmerksom på at OU-midlene KUN dekker deltakeravgiften. Eventuelle kostnader knyttet til reise og opphold må dekkes av den enkelte deltaker selv.
Dette kurset er omfattet av ordningen om forhåndsgodkjente kurs hvor det ikke skal søkes om støtte fra OU-midlene. Det skal bare sendes inn refusjonskrav når man har mottatt faktura for kursavgiften. Vi refunderer ikke registreringsbekreftelser.
Skjema for refusjon finner man på https://www.ks.no/ou-refusjon. Faktura for kurset må være vedlagt i refusjonskravet. Bekreftelse på påmelding refunderes ikke. Vær obs på at MVA ikke er refusjonsberettiget.
Viktig! Er det flere deltagere fra en kommune/fylkeskommune/virksomhet på et kurs, skal det sendes inn ett samlet refusjonskrav for alle deltakerne
For at du skal få dekket forhåndsgodkjente OU-midler, kan kun 50% av kursplassene fylles opp med deltakere fra samme kommune. Den gjeldende kommunen kan gjerne få flere kursplasser, men må da betale full pris for de ekstra plassene som er over denne grensen.
Oslo kommune og privatpersoner kan IKKE søke om støtte fra dette fondet.
Du kan også lese mer om OU-midler her.