Ledelse og det viktige sykefraværsarbeidet

Arbeidshverdagen har endret seg og det settes høyere krav til ledere å tilrettelegge for gode arbeidsforhold for sine ansatte. Ledere må tilpasse seg skiftende omgivelser, de må stille krav og gi støtte, og de må både gi og ta ansvar. Som leder trenger man nøkler i sykefraværsarbeidet. Nå kan du få gode tips!

Meld deg på kurset
Dette kurset er fullt, men du kan melde deg på interesseliste for å motta en e-post når kurset er tilgjengelig igjen.
Meld deg på kurset
Dette kurset er over, men du kan melde deg på interesseliste for å motta en e-post når kurset er tilgjengelig igjen.
Ledelse og det viktige sykefraværsarbeidetLogo for KS Agenda

I fjor var sykefraværet i Norge det høyeste på 14 år. Bruken av egenmeldinger har aldri vært så høy. Det er mye tid og penger spart på gode tiltak i sykefraværsarbeidet, og ikke minst ved å satse på et støttende og motiverende lederskap.

Bli med på inspirerende fagdag om ledelse og hvordan du kan redusere sykefraværet på din arbeidsplass.

Ledelse - å jobbe gjennom andre - hva skal til - hva er viktig?

Jon Reichelt

Jon Reichelt har vært nysgjerrig på mennesker hele sitt liv. Det har medført en karriere som lege og psykiater - i helsevesenet og Forsvaret. Han har meget høy kompetanse på den menneskelige faktor – hva som driver oss, hva som skremmer oss, og hvordan vi kan forberede oss og håndtere det livet byr på. Jon er også et kjent ansikt fra TV2-serien «Kompani Lauritzen» der han er kompaniets millitærpsykiater.

Reichelt gir oss forståelige og forenklede modeller for hvordan vi fungerer som mennesker, både alene og i samspill med andre. Forholdet mellom følelser og fornuft står sentralt i budskapet.

Bli inspirert og få konkrete tips til din lederrolle i foredraget Ledelse - å jobbe gjennom andre - hva skal til - hva er viktig?

7 tiltak som reduserer sykefraværet og den viktige sykefraværssamtalen

Live B. Lindseth

Live Bressendorf Lindseth er kommunikasjonsrådgiver og forfatter. Hun har 25 års erfaring i å styrke ledergrupper og team, med spesielt fokus på kommunikasjon, motivasjon og relasjonsbygging. Med sin embetseksamen har hun bred teoretisk forankring innen psykologi, sosiologi og pedagogikk. Live er kjent fra media som en av landets fremste eksperter på kroppsspråk.

Få konkrete kommunikasjonsråd fra Lives foredrag om Den viktige sykefraværssamtalen og 7 tiltak som reduserer sykefraværet.

10 råd for å være en inspirerende leder

Bjørnar Allgot

Bjørnar Allgot er utdannet lærer med tilleggsutdanning i HR og organisasjonsutvikling. Han har ledet 25 ansatte og inspirert frivillige som generalsekretær i Diabetesforbundet i 30 år, og har flere styreverv i frivillig sektor. Bjørnar har vært en viktig stemme innen norsk helseomsorg. I 2021 ble han hedret med Kongens fortjenstmedalje for sin innsats for diabetesomsorgen i Norge. Han er nå rådgiver i Helsedirektoratet. Som foredragsholder er han kjent for sin inspirerende stil og ordbruk.

I foredraget 10 råd for å være en inspirerende leder, gir Bjørnar deg konkrete tips om hvordan du kan få det beste ut av dine arbeidstakere og samtidig sørge for høy grad av trivsel på jobb. Trivsel og effektivitet går hånd i hånd. En god leder har fokus på mennesket og ikke bare administrering. Høy trivsel stimulere til innovasjon, nytenking og samskaping.

Målgruppe

Ledere, mellomledere, tillitsvalgte, verneombud, personalansvarlige og HR-ansvarlige. Webinaret er også åpent for alle som har interesse av temaet.

Program kl. 09:00 – 13:00

 • Kl. 09:00-09:50: 7 tiltak som reduserer sykefraværet v/Live B. Lindseth
 • Kl. 09:50-09:55: Pause
 • Kl. 09:55-10:45: Den viktige sykefraværssamtalen v/Live B. Lindseth
 • Kl. 10:45-10:50: Benstrekk
 • Kl. 10:50-11:30: 10 råd for å være en inspirerende leder v/ Bjørnar Allgot
 • Kl. 11:30-12:00: Lunsj
 • Kl. 12:00-13:00 Ledelse - å jobbe gjennom andre - hva skal til - hva er viktig? v/ Jon Reichelt

  Live Bressendorf Lindseth

  Live Bressendorf Lindseth

  Foredragsholder
  Live Bressendorf LindsethLive Bressendorf Lindseth

  Live Bressendorf Lindseth

  Foredragsholder

  Live Bressendorf Lindseth er kommunikasjonsrådgiver og forfatter. Hun har 25 års erfaring i å styrke ledergrupper og team, med spesiell fokus på kommunikasjon, motivasjon og relasjonsbygging.

  Med sin embetseksamen har hun bred teoretisk forankring innen psykologi, sosiologi og pedagogikk. Live Bressendorf Lindseth er kjent fra media som en av landets fremste eksperter på kroppsspråk.

  Bjørnar Allgot

  Bjørnar Allgot

  Foredragsholder
  Bjørnar AllgotBjørnar Allgot

  Bjørnar Allgot

  Foredragsholder

  Bjørnar Allgot er utdannet lærer med tilleggsutdanning i HR og organisasjonsutvikling. Han har ledet 25 ansatte og inspirert frivillige som generalsekretær i Diabetesforbundet i 30 år, og har flere styreverv i frivillig sektor. Bjørnar har vært en viktig stemme innen norsk helseomsorg. I 2021 ble han hedret med Kongens fortjenstmedalje for sin innsats for diabetesomsorgen i Norge. Han er nå rådgiver i Helsedirektoratet. Som foredragsholder er han kjent for sin inspirerende stil og ordbruk.

  I dette foredraget 10 råd for å være en inspirerende leder, gir Bjørnar deg konkrete tips om hvordan du kan få det beste ut av dine arbeidstakere og samtidig sørge for høy grad av trivsel på jobb. Trivsel og effektivitet går hånd i hånd. En god leder har fokus på mennesket og ikke bare administrering. Høy trivsel stimulere til innovasjon, nytenking og samskaping.

  Jon Reichelt

  Jon Reichelt

  Foredragsholder
  Jon ReicheltJon Reichelt

  Jon Reichelt

  Foredragsholder

  Jon Reichelt har lang erfaring som leder på ulike nivåer, sist som sjef i Forsvarets sanitet og i Forsvarssjefens ledergruppe. Han har vært nysgjerrig på mennesker hele sitt liv. Det har medført en karriere som lege og psykiater - i helsevesenet og Forsvaret. Han har meget høy kompetanse på den menneskelige faktor – hva som driver oss, hva som skremmer oss, og hvordan vi kan forberede oss og håndtere det livet byr på. I tillegg til kompetanse på ledelse, er han en kjent stemme innen fagområdet beredeksap.

  Jon er et kjent ansikt fra TV2-serien «Kompani Lauritzen» der han er kompaniets millitærpsykiater.

  Informasjon om digitale kurs:

  • Kurset vil bli gjennomført på Teams eller Zoom.
  • Du vil motta nærmere beskjed og link etter hvert som kursdagen nærmer seg.  

  Har du spørsmål eller trenger support?

  Dette er et fysisk kurs. Det som er inkludert i prisen er deltakeravgift og lunsj. Det er ikke inkludert kostnader til middag, reise, overnatting og andre personlige utgifter.

  Har du spørsmål eller trenger support?

  Overnatting

  Dersom du har behov for hotell i forbindelse med kurset har vi følgende hotellavtale du kan benytte deg av KS Agenda sin hotellavtale. Trykk på linken for å se kapasitet og tilgjengelighet.

  NB! Rommet gjøres opp direkte av deltaker på hotellet

  Påmeldingen er bindende.

  Ved avbestillinger/endringer:

  • Inntil 3 uker før kurs-/konferansestart krediteres beløpet i sin helhet
  • Mindre enn 3 uker før kurs-/konferansestart gis ingen refusjon av deltakeravgiften og måltider

  Avbestilling gjøres skriftlig til info@ksagenda.no.

  Det tas forbehold om nok antall påmeldte for at kurset skal gå.

  1 uke før kurset vil du motta detaljer om oppmøte. Dersom du ikke mottar denne informasjonen ber vi deg om å ta kontakt med oss per telefon eller e-post.

  Kursregistrering gjelder kun for deltageren som er meldt på.

  Det tas forbehold om programendringer.

  OU-fondet er kommunesektorens opplærings- og utviklingsmidler som skal brukes til «arbeidsgiverrelatert ledelsesutvikling», hvor målgruppen er ledere.

  Kommuner, fylkeskommuner og bedrifter som er en del av denne ordningen vil kunne få refundert deltakeravgiften på kurs og seminarer som tilfredsstiller definisjonen «arbeidsgiverrelatert ledelsesutvikling».

  Det gjøres oppmerksom på at OU-midlene KUN dekker deltakeravgiften. Eventuelle kostnader knyttet til reise og opphold må dekkes av den enkelte deltaker selv.

  Dette kurset er omfattet av ordningen om forhåndsgodkjente kurs hvor det ikke skal søkes om støtte fra OU-midlene. Det skal bare sendes inn refusjonskrav når man har mottatt faktura for kursavgiften.  Vi refunderer ikke registreringsbekreftelser.  

  Skjema for refusjon finner man på https://www.ks.no/ou-refusjon. Faktura for kurset må være vedlagt i refusjonskravet. Bekreftelse på påmelding refunderes ikke. Vær obs på at MVA ikke er refusjonsberettiget.

  Viktig! Er det flere deltagere fra en kommune/fylkeskommune/virksomhet på et kurs, skal det sendes inn ett samlet refusjonskrav for alle deltakerne

  For at du skal få dekket forhåndsgodkjente OU-midler, kan kun 50% av kursplassene fylles opp med deltakere fra samme kommune. Den gjeldende kommunen kan gjerne få flere kursplasser, men må da betale full pris for de ekstra plassene som er over denne grensen.

  Oslo kommune og privatpersoner kan IKKE søke om støtte fra dette fondet.

  Du kan også lese mer om OU-midler her.

  Ledige plasser
  Få ledige plasser
  Fullt

  Ledelse og det viktige sykefraværsarbeidet

  14
  Jun
   
  2023
   
  kl.
  09:00
  -
  13:00
  14
  Jun
   - 
  14
  Jun
   
  2023
   
  kl.
  09:00
  -
  13:00
  Digital fagdag
  Digital fagdag
  Digitalt kurs
  Ledelse og det viktige sykefraværsarbeidet
  Arbeidsgiver
  1800
  ,- (mva-fritt)
  ,- (ekskl. mva)
  ,- (inkl. mva.)
  Kursavgiften er 100% subsidiert
  Har du spørsmål om kurset? Kontakt oss.
  Dette kurset er fullt. Legg inn e-posten din i feltet nedenfor dersom du ønsker å få beskjed når kurset er tilgjengelig igjen.
  Supert! Vi sender deg en e-post når kurset er tilgjengelig igjen.
  Ånei, noe gikk galt med innsendingen.
  Har du spørsmål om kurset? Kontakt oss.
  Dette kurset er over. Legg inn e-posten din i feltet nedenfor dersom du ønsker å få beskjed når kurset er tilgjengelig igjen.
  Har du spørsmål om kurset? Kontakt oss.
  Supert! Vi sender deg en e-post når kurset er tilgjengelig igjen.
  Ånei, noe gikk galt med innsendingen.
  Meld deg på kursetMeld deg på kurset
  Ledelse og det viktige sykefraværsarbeidet
  14
  Jun
   
  2023
   
  kl.
  09:00
  -
  13:00
  14
  Jun
   - 
  14
  Jun
   
  2023
   
  kl.
  09:00
  -
  13:00