Fremtidens arbeidsplass i 10-FAKTOR drakt, del 1-2
Hva kan du som arbeidsgiver gjøre for å sikre deg rett kompetanse framover, tiltrekke deg de beste og beholde de du har? Kan 10-faktor bidra til å utvikle fremtidsrettede arbeidsplasser?


Vi har vært igjennom en av de største endringene i arbeidslivet på lang tid, og vi vet allerede at vi ikke skal tilbake til praksiser og rutiner vi hadde før pandemien. Mange arbeidstakere vurderer også å skifte jobb. Teknologien endrer arbeidslivet i stadig større og raskere grad, i tillegg at andre gjennomgripende forandringer som globalisering, klimaendringer, aldring og utenforskap påvirker samfunnet.Pandemien og påtvungne hjemmekontor har ført til en lynrask utvikling av digitale ferdigheter blant ansatte og vi har erfart at det er mulig utføre langt flere arbeidsoppgaver hjemmefra. Dette har hatt store effekter på ansattes motivasjon og opplevde produktivitet. Fremtidsrettede arbeidsgivere jobber nå sammen med sine ansatte med å tilrettelegge for en ny jobbhverdag,mens fortidsrettede arbeidsgivere prøver å tvinge ansatte tilbake til kontoret.I denne situasjonen ligger et stort potensial for læring og for å utvikle bærekraftige og fremtidsrettede arbeidsplasser. Hva kan du som arbeidsgivergjøre for å sikre deg rett kompetanse framover, tiltrekke deg de beste og beholde de du har?
Dette kurset vil gi innsikt i:
· Hva kjennetegner en fremtidsrettet arbeidsplass?
· Hvordan kan 10-faktor bidra til å utvikle fremtidsrettede arbeidsplasser?
· Konkrete eksempler fra praksisfeltet til inspirasjon
Målgruppe
Ledere, HR-ansvarlige, tillitsvalgte, verneombud og andre som ønsker innsikt i hva som er kjernelementene i fremtidens arbeidsplass og fremtidens arbeidsgiver.
Dato
Datoer for kursrekken er som følger:
- Del 1: 16. oktober
- Del 2: 29. november
Deltakeravgift
Kr. 4 990,- (mva fritt) per kursdag
Det er begrenset plasser ledig. Ved å melde seg på del 1, forplikter man seg også til å delta på del 2.
OU-midler
Kurset er forhåndsgodkjent for OU-midler og man kan sende inn refusjonskrav til OU-fondet
Program 16. oktober
· 09.45-10.00 Kaffe/te,mingling og påkobling i teams
· 10.00-10.45 Hva kjennetegner en fremtidsrettet arbeidsgiver? Del 1
· 10.45-11.00 Pause
· 11.00-11.30 Hva kjennetegner en fremtidsrettet arbeidsgiver? Del 2
· 11.30-12.30 Lunsj
· 12.30-13.30 Hva er sammenhengen mellom en fremtidsrettet arbeidsgiver og 10-FAKTOR?
· 13.30-13.45 Pause
· 13.45-14.45 Hva er ekspertutvalgets råd forfremtidens arbeidsplass?
· 14.45-15.00 Oppsummering og evaluering
Programdag 29. november
· 09.45-10.00 Kaffe/te, mingling og påkobling iteams
· 10.00-10.45 Hva slags ledelse kreves for å være en fremtidsrettet arbeidsplass?
· 10.45-11.00 Pause
· 11.00-11.45 Hvordan kan En bra dag på jobb, En fremtidsrettet arbeidsplass og 10-FAKTOR spille på lag?
· 11.45-12.45 Lunsj
· 12.45-13.45 Hvordan rigge for fremtidens arbeidsplass i 10-FAKTOR drakt?
· 13.45-14.00 Pause
· 14.15-15.00 Oppsummering, bruksverdi og mine neste steg

Ingelin Burkeland
Ingelin Burkeland
Ingelin er medforfatter av den nye håndboken i 10-FAKTOR som kom ut vår 2022, og fagansvarlig for 10-FAKTOR i KS Konsulent.
Hun har jobbet med 10-FAKTOR prosesser i kommuner over hele landet og hatt 10-FAKTOR-kursrekker på KS-Agenda knyttet til opplæring, analyse og oppfølging av medarbeiderundersøkelsen siden 2016.
Ingelin er opptatt av å pakke ut det teoretiske rammeverket og oversette det slik at det fremmer sammenhenger, gir mening og kan brukes. Hun vektlegger medvirkende og samskapende prosesser, og modellering av metoder og verktøy, som deltakere på kurs kan ta rett ut i egen organisasjon i egen jobbhverdag.
Ingelin er lektor med tilleggsutdanning, der ledelsespsykologi og master i Utdanningsledelse fra Universitetet i Oslo inngår. Masteren omhandlet jobbmotivasjon og mellomledelse. Hun har 20 års erfaring fra kommunal sektor, og har jobbet 7 år i KS Konsulent som foredragsholder, prosessveileder og coach.

Anders Dysvik
Anders er professor på Institutt for ledelse og organisasjon ved Handelshøyskolen BI. Han underviser i dag på master of science- og bachelorprogrammer, og er også involvert i forskningsprosjekter med norske og internasjonale organisasjoner.
Han har også 7 års ledererfaring fra Luftforsvaret og er en aktivt publiserende forsker, med en rekke publikasjoner i A-rangerte internasjonale tidsskrifter.
Informasjon om digitale kurs:
- Kurset vil bli gjennomført på Teams eller Zoom.
- Du vil motta nærmere beskjed og link etter hvert som kursdagen nærmer seg.
Har du spørsmål eller trenger support?
- E-post: info@ksagenda.no
- Telefon: 24 13 28 00
Råd ved fysiske kurs:
- Hold deg hjemme når du er syk.
- Hold hendene rene.
Har du spørsmål eller trenger support?
- E-post: info@ksagenda.no
- Telefon: 24 13 28 00
Dersom du har behov for hotell i forbindelse med kurset har vi følgende hotellavtale du kan benytte deg av KS Agenda sin hotellavtale. Trykk på linken for å se kapasitet og tilgjengelighet.
NB! Rommet gjøres opp direkte av deltaker på hotellet
Påmeldingen er bindende.
Ved avbestillinger/endringer:
- Inntil 3 uker før kurs-/konferansestart krediteres beløpet i sin helhet
- Mindre enn 3 uker før konferansestart gis ingen refusjon av deltakeravgiften og måltider
Avbestilling gjøres skriftlig til info@ksagenda.no.
Det tas forbehold om nok antall påmeldte for at kurset skal gå.
1 uke før kurset vil du motta detaljer om oppmøte. Dersom du ikke mottar denne informasjonen ber vi deg om å ta kontakt med oss per telefon eller e-post.
Det tas forbehold om programendringer.
OU-fondet er kommunesektorens opplærings- og utviklingsmidler som skal brukes til «arbeidsgiverrelatert ledelsesutvikling», hvor målgruppen er ledere.
Kommuner, fylkeskommuner og bedrifter som er en del av denne ordningen vil kunne få refundert deltakeravgiften på kurs og seminarer som tilfredsstiller definisjonen «arbeidsgiverrelatert ledelsesutvikling».
Det gjøres oppmerksom på at OU-midlene KUN dekker deltakeravgiften. Eventuelle kostnader knyttet til reise og opphold må dekkes av den enkelte deltaker selv.
Dette kurset er omfattet av ordningen om forhåndsgodkjente kurs hvor det ikke skal søkes om støtte fra OU-midlene. Det skal bare sendes inn refusjonskrav når man har mottatt faktura for kursavgiften. Vi refunderer ikke registreringsbekreftelser.
Skjema for refusjon finner man på www.ks.no/ou-skjemaer.
Viktig! Er det flere deltagere fra en kommune/fylkeskommune/virksomhet på et kurs, skal det sendes inn ett samlet refusjonskrav for alle deltakerne
Oslo kommune og privatpersoner kan IKKE søke om støtte fra dette fondet.
Du kan også lese mer om OU-midler her.